- Απ' το πιάτο στο χωράφι: Η σύνδεση της γαστρονομίας με την πρωτογενή παραγωγή
- Η ανάγκη χάραξης μιας εθνικής γαστρονομικής πολιτικής
- Το αργοπορημένο και ελλιπές branding της τουριστικής Ελλάδας
- Η δύναμη του γκουρμέ εστιατορίου
- Σουβλάκι ή αυγοτάραχο; Πώς βλέπουν στο εξωτερικό το ελληνικό γαστρονομικό προϊόν;
- Ο απαιτητικός foodie: η ανάδυση μιας παγκόσμιας κοινότητας γαστρονόμων που αναζητούν το ποιοτικό, το διαφορετικό, το τοπικό
- Πως φτάνει και πως προωθείται το Ελληνικό τρόφιμο στα καλά εστιατόρια του εξωτερικού;
- Το αφήγημα: Πώς το επιτυχημένο storytelling μπορεί να διαμορφώσει τη ζήτηση;
- Τα φεστιβάλ ως φάροι των γαστρονομικών κοινοτήτων
- Φωτεινά παραδείγματα σύνδεσης της εστίασης με την τοπική παραγωγή
Οι ημερίδες και τα τραπέζια του ΟΜΦΑΛΟΥ, ξεκίνησαν πρίν δέκα χρόνια από εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της παραγωγής: ένα κατ' εξοχήν αγροτικό χωριό του κάμπου της Μακεδονίας, τα Τρίκαλα Ημαθίας. Οι συνθήκες μας αναγκάζουν φέτος να συναντηθούμε διαδικτυακά με παλιούς γνώριμους και με καινούργιους συνομιλητές πάντα μέσα στο πνεύμα του ΟΜΦΑΛΟΥ που είναι: ο ανοικτός διάλογος μεταξύ της επιστημονικής γνώσης, της γεωργικής πρακτικής και του πολιτικού ρεαλισμού. Σήμερα, το θέμα των ημερίδων του ΟΜΦΑΛΟΥ δεν μπορεί παρά να είναι η μακροχρόνια προοπτική της Ελληνικής αγροδιατροφής προς την αειφορία:
αειφορική ελληνική γεωργία και αγροδιατροφή προς το 2050
Στις ημερίδες του ΟΜΦΑΛΟΥ θα αναλύσουμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, θα προβληματιστούμε για την ικανότητα της ελληνικής γεωργίας να ανταποκριθεί, θα συζητήσουμε την στρατηγική και θα αναζητήσουμε τις λύσεις.
Θέματα ημερίδων ομφαλου 2021:
παρέχονται
βεβαιώσεις παρακολούθησης ύστερα από αποστολή σχετικού email την ημέρα της
εκδήλωσης, στο omfalos.org@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου